This awesome blogger theme comes under a Creative Commons license. They are free of charge to use as a theme for your blog and you can make changes to the templates to suit your needs.
RSS

Pelik yang baik

last november there was something weird happened to me
This is a good weird i think
Saya mengalami simptom muntah2 pada waktu pagi
I started to vomit when i was going back to my hometown
Mula2 tu saya ikut parents saya gi breakfast pagi
Then after breakfast saya balik rumah
Lepas tu terus muntah bila saya gosok gigi
I thought macam angin la kot and it is normal

So the next day we went to JB because my husband had a meeting
Me and my parents pun ikut and we stayed at the hotel
Again saya muntah after having a breakfast
Kali ni muntah semua skali yang makan time breakfast tu
Tiga kali berturut2 saya muntah time pagi
Aik terasa cam da pelik da ni

Then on the next day tu xde da simptom muntah2
Just rasa loya yang membuatkan saya nak muntah
Masalahnya loya tu time pagi je ek
Masuk je tengah hari saya da ok macam biasa

Simptom ni berlanjutan almost 2 weeks
Ya Allah lapa tau tapi x tau nak makan ape sbb sume mende pun rasa loya time pagi tu
Then my husband da start suspek something
I told him to wait until my next period
But dalam hati ni ya Allah, Tuhan je yang tahu

On the day yang saya patut period, period x datang lagi
Then saya buat UPT test
Berdebar rasa hati nak buat tu
Dengan terkial2 x reti
Tunggu la result, but naik 1 line je
Malas nak frust saya trus buang dalam dustbin and sambung tido balik

Pagi tu time nak pegi keje
Tergerak hati nak tgk balik
Kali ni ade dot samar kat sebelah dia
Ape niiiiiii.. i showed it to my husband ni and he said confirm da tu pregnant
Eh eh ye ye je ni so i decided tunggu je la period sambil mengharap period x kan datang

The next day period still tak datang
my husband notice my perut buncit lain macam
Tapiiii.. malam tu masa nak tido saya terasa pelik then gi check hmm period da 

Masih lagi maintain tapi pagi tu bila cakap dengan husband mula2 ok
tapi lepas tu air mata mengalir
Dia dah paham da bini dia da start jadi fragile balik
I take almost a week to face the truth
Then start la jadi normal balik
Pegi main futsal, beriye2 main
Terjatuh sume ligat gila

Then ada one day tu saya start bleeding balik but x banyak
Just a small spot
Saya macam pelik sebab takkan la period lagi
So i asked my husband to go for a checkup
After i told everything to the doctor, he said all my simptom tu and a small spot bleeding macam tanda2 yang saya gugur tapi dia x dapat nak pastikan sebab dia bukan pakar
He suggest me refer to specialist for confirmation and checkup fertility
Tapi bila checkup kat specialist doc x dapat detect bleeding tu comes from where
And after check everything alhamdulillah saya tiada apa2 masalah dalaman

But sampai sekarang, saya still confused
because when i told my frens and even my mother in law
all of them said, rasa macam ye dah tu cume x lekat panjang..
Entah la saya pun x tau nak rasa macam mane
Just that i told myself 
One day, that moment will come, insya Allah :)



No comments: