Posts

Showing posts from 2015

Chronology Our Own Home Sweet Home

Image
Just for info, dulu masa dah plan untuk tunang dan kahwin, saya and my husband decide untuk beli rumah. Actually my husband insist untuk beli his own house for us. At first no need to mention la, saya nak area belah cyber/putrajaya dan dia nak area mcm cheras or something like that. Arguing pasal itu je pun yang x pernah abih. In the end saya give up sebab dia yang nak beli kan. So ikut kan je laa. Then suddenly he asked for my opinion. He said if he want to buy by his own, rasa macam loan tak lepas so he suggest to combine 2 name on it for an approval. Time ni saya agreed but i insist to choose my own area and he's ok with it.  So starting that day, masing2 pun survey nak beli yang mane. Btw more to him sbb dia yang rajin tlg cari kan and i just say yes or no. heheh.. At last kami pilih 2 option area yang dlm our consideration in term of price, developer, square feet and macam2 lagi la.. Satu dekat area cyber and satu lagi dekat area putrajaya. Malam tu discuss and esok nya trus m…

dirty urine

Image
last 2 weeks, saya diserang sakit pinggang dekat area usus. i thought sakit usus yang normally saya selalu kena tu but then it kind of weird bila sakit tu berpanjangan almost a week. the day i need to go for a presentation,i was in pain and need to lay back to my bed. luckily my colleague ade untuk gantikan saya. during that time, saya rasa makin sakit plak. i told my husband and he said he need to settle for a few things then he would go back home for me. erkk memang dia kena balik because i was in so much pain as i need to go clinic for a checkup. risau sekarang ni macam2 penyakit. after doc dah check, i was diagnosed as kencing kotor. doc kasi antibiotik and pain killer for me. but i didnt satisfied enough sebab dia macam in a rush bile check tu. ohh btw doctor ni doctor perempuan ye..
saya terpakse MC for 2 days sebab macam sakit pinggang tu still there. bila makan pain killer ok la.but then bila x makan still rasa sakit. so on the 3rd day, i asked my husband to send me to another …

Air Tangan Seorang Isteri

Image
apa masakan pertama saya sebagai seorang isteri? hehe i still remember during that time, 1st day puasa and my husband insist me to cook. so saya decide untuk masak ayam masak merah yg konon2 rasa boleh la kot masak. masak start pukul 5 lebih and ya Allah seriously kelam kabut gile kat dapur and masa da nak azan tu baru sedar saya lupa masak nasi. woooo hamikkk.. buke puasa minum air kosong je weh. dgn ayam x masak nya.then decide to goreng ayam then baru masukkan dalam kuah.. 

apa kata husband? dia x cakap sedap and dia diam je tapi dia makan sampai abih.. must be dia sangat lapa ye la pose kottt.. tapi sebenarnya bila saya makan, uhuhuh masam ok.. ni bukan ayam masak merah tapi ayam masak masam ni. terlebih air asam jawa ke ape ni.. rupenya sambal tumis yg dlm paket tu yg masam. gile x puas hati.. of course  la x puas hati kan masakan pertama yang masam. starting that day, saya belajar sikit demi sikit. on the phone dgn mak camne nak masak. tgk mak masak lepas tu mak buatkan cili and …

happy birthday to me!

Image
setelah 2 kali celebrate birthday as a wife.. nampak nya untuk 2 kali husband masih lagi lulus in order to remember and wish tepat pukul 12 pagi. during the first time, saya da selamat tidur and langsung tak ingat pasal my birthday until suddenly he wakes me up. terkejut and blur2 saya masa tu. and 2nd time ni pun tak sedar gak tengah2 tgk tv tiba2 je dia nyanyi.. tapi sebelum tu da berjela2 i did remind him that tomorrow was my birthday. ooohhh.. kami takde istilah surprise sweet or what so ever. 
tiada surprise gift yang tetiba je ada atas meja. kalo nak hadiah, kita request kat dia kita nak apa. tunggu je la whether he's approve or not. tiada istilah dia tutup mata kita dan suddenly dah ada depan restoran for candle light dinner. kita request nak makan kat mane then baru dia bawakkan for my birthday. konon2 nak terasa sweet saya pernah minta kad birthday color biru from him.dari zaman berkawan,fasa tunang dan sampai dah selamat jadi isteri for almost 2 years.. mmg tiada kad biru…