aku dan tepon

.. once upon a time there were . .
hehe aiseh da mcm cite bedtime story le plak kn. ahhahah . . btw see the pic above? yup ttb aku teringat ade satu insiden psl aku ngan tepon.

place - office
time - 5.23 pm
what am i doing - tgh khusyuk tgk coding sql smbil bkk web diary siap2 nk cabut.
suddenly . . kring !! kring !!

aku : (dlm hati) alamak time2 cani laa nk call.org da ready nk blk ni.ish2..smbil berat ati untuk amik call.
dia : hello . .
aku : ehm . . ehm . . hello ? ye . .
dia : erm . .ni cik (nama penuh siap dgn binti skali) ye ?
aku : (dlm hati) erk . . sapa laa pulak ni.muke siap penuh dgn 1001 kemusykilan yg amat
aku : ye saye . . *rilek ana..control2..*
dia : ok . . kami dari RHB bank ye. kami dapati cik ade buat permohonan loan . .
aku : (blur jap..pk2..bile masa aku wat loan kt RHB plak ni??)
dia : (tgh tahan gelak aku rs)

ttb suasana bertukar menjadi senyap
1 sec
2 sec
3 sec
4 sec
5 sec

aku : woiiiiiiii!!!! ko mmg x de keje ke hape. pala hooooo ko. bajet aku x knl sore ko. ko bla bla . . %^(*$@)*@!^&

and the rest is history. tau laa kn aku lau da emo mmg sume2 nye aku lepas . . cakap non stop.time ni sore aku mmg x leh control. bertubi2 aku mengeluar kn das kame hame haa mcm ckp tanah. hamik..hamik..!!

dia : hahahahhahahahah ( aku bajet mmg dia tgh gelak guling)

aku : haa . . haaa . . gelak2 !! eeeiiii geram nye aku.
dia : haha fuh saba weh..saba
aku : banyak ko nye saba. sal ko tepon ni??

siyes weh. at this time sore aku mmg x leh control. aku ckp kuat giler mcm dia kt sane tuh pekak!!lantak ler . .

dia : ahah . . xde aku nk tnye psl bit torrent . . kat mane ek ko dload. sbb aku dload . . bla . . bla . .
aku : haaaaa???? ko call aku semata2 nk tnye psl tuh jek. ko tau x skrg ni kul bape. time aku nk blk time tuh laa nk tu laa. ni laa. bla . . bla . .
dia : hahahhaha..

by this time aku da rasa kebarangkalian aku bertukar jd hulk hijau tuh amat la tinggi. dgn penuh ketidakikhlasan aku bg tau gak kt dia nk dload movie2 yg best kt mane . .

dia : ooowhh ye ke. haaa mende ni ler yg aku cari. hehe ok2 tq . .

aku hempas tepon kuat giler. hancur juga tepon tuh nnt. ish3..ya Allah panjatkan laa usia tepon ni .moga2 x rosak cpt akibat hempasan kuat tangan aku . eheh. .
guess who 'dia' di atas? huh sape lagi. user aku yg sengal
. . and they live happily ever after . .
THE END

Comments

hadi said…
haha.. aku pernah buat kat member aku dulu.. time tuh nak tunggu company call untuk praktikal.. aku pakai redtone punya.. so call membe aku dia naik no number/ private number.. best gak pekena org camtuh.. tp ksian ang ana eh.. ang yg terkena.. wakakakka

btw weih kat mana ang dok download movie best2? crita la skit.. dekut btoi.. :D
Cik Oren said…
haha..tapi memang sakit ati bile dipermainkan..

tapi bila ingat balik sure nak gelak sampai terkeluar pankreas...ahahhaha
Anonymous said…
aku raser aku cam penah dgr aa citer ni...huhuhu..erm..rugi lak aku quit dari m** awal2..lau tak leh gak aku pekena balik kat "user sengal" tu ..hahahaha..ana..ana..
tapi kan ana aku raser time ko angkat call dulu(time tu aku ada kat m** la, belakang meja ko)..tak kira la ko marah ke aper..ko memang cakap kuat pun..mcm ko sorang ad phone..hahahaha...
SundaeCone said…
hadi - lol..tmpt yg dload movie tuh just for intranet shj. so ang mmg x leh nk msk woo..=)

juju - tau xpe...aku mmg sakit hati, hempedu, pankreas buah pinggang giler. hahaha

anonymous - ahaha hampeh k naj. tp k naj pasan x everytime user en "tut" yg call trus sore pn cm auw auw gitu. ahaha..=))
~rukia_kuchiki said…
haha..ima pnah buat prank call kt member gak.. tp dia cm suara[nmpk sgt x reti nk kelentong..haha]

p/s ; entry "aku dan muffin chocolate" bila plak? hahaha
SundaeCone said…
ima - erk?? entry "aku dan muffin chocolate"?? wat masa ni xde lg insiden menarik psl tuh. tp x tau laa akan dtg.wakakak..=))

Popular posts from this blog

My Journey As BCS - Part 1

My Journey As BCS - Part 2

My Journey As BCS - Part 3