This awesome blogger theme comes under a Creative Commons license. They are free of charge to use as a theme for your blog and you can make changes to the templates to suit your needs.
RSS

holiday

Actually on 10 Dec me and my family were going on the vacation. Kire ala-ala family gathering laa gitu. uhuh...plus da lame giler x pegi holiday. And as for me, this vacation is rewarded to myself as i have working hard along this while.

place - 2nd airport, beijing

time - not sure the exact time but maybe around 6 ++ am



Suddenly snow flake on the 1st day we arrived. Rasa jakun giler and at the same time felt happy because i had a chance to see it by myself. Alhamdulillah!! . . during that time mmg sgt dan amat laa sejuk. Honest x tipu . uhuh tp main tetap main . . nak wat cane kate jakun . hahah . .

place - the summer palace



The temperature here around -6 to 3 degree celcius. Please focus on the lake in the pic above. Terlampau sejuk sampai tasik pun beku. can you image how cold we are. uhuh

place - pearl place ( not sure the exact name)


Who love pearl, raise up you hand please? hehe This is the right place for those who are crazy about pearl. But then for me it's quiet expensive here. Better laa korg beli kat sabah weh. Lagi berlambak . . ahaha . .

place - the great wall china



I want to announce here that i had climbing the great wall china till level 2 successfully. huh should be proud of myself. ahaha . . Climbing this wall really give me a lot of challenging, but i did it. yeah ! Siap dapat certificate tuh weh. ahahah

place - forbidden city


The place where maharaja cheng ( hope this is the correct spelling) lives. The biggest place i had ever seen. This time mula laa berangan mcm dlm cite cine kt tv tu. uhuhu . .

place - the bird nest (olympic stadium 2008)


Unfortunately we are not allowed to go inside the stadium. haih what to do. But im a bit impress when i see the stadium there. For me it is a unique. Hmm wondering who is their architect huh?

place - KLIA, Malaysia

Home sweet home. I'm having a great time in china but still Malaysia is the best home ever for me. Malaysia Boleh ! eheh ops terlebih sudah

my lovely happy family


6 facts that u should know :-

1. Jade is much more expensive compared to crystal

2. People in China must have only 1 child in a family. not more than that - goverment rules.

3. It tooks 5 hours from Malaysia to China. i means by plane not by car ok. ahaha

4. They are using yuen. 1 yuean is equal to 0.58316 ringgit malaysia

5. People in China prefer to cycle bicycle compared to motorcycle.

6. China people believe that jade is the precious things for them.
4 comments

Islamic New Year

Hari Maal Hijrah atau Awal Muharam adalah suatu hari yang penting bagi umat Islam kerana ia menandakan dua peristiwa penting yang berlaku dalam sejarah Islam.

1. Memperingati penghijrahan Nabi Muhammad dari kota Mekah ke Madinah pada tahun 622 Masihi
2. Merupakan hari keagamaan di mana umat Islam mengadakan solat sunat di masjid-masjid di seluruh negeri
    Doa Awal Tahun


    Maksudnya:
    Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
    Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.
    Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.
    Barangsiapa yang membaca doa awal tahun ini, insya Allah dirinya akan terpelihara daripada gangguan dan godaan syaitan di sepanjang tahun tersebut
    Doa Akhir Tahun

    Maksudnya:
    Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
    Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu.
    Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.
    Barangsiapa yang membaca doa akhir tahun ini, maka syaitan akan berkata:
    "Hampalah kami di sepanjang tahun ini".
    Sharing is Caring
    Happy New Year to All
    1 comments

    tag 2

    phew..there is a lot of request from my frens that i need to do. yeah2 i know . . i know . . i owe one entry regarding my vacation. uhuh no worries i will story later. but rite now let me do the tagged from miss ima 1st. ok ima here we go.. :P

    1.what are u wearing right now?
    blue shirt with blue pants
    2.what (is)are your favourite colour?
    b.i.r.u dulu kini dan selamanya . .
    3.who is your first best friend?
    wait aa.i think 1st..
    ahh yes his name is ridzuan.my close frens when i was in standard 1. haih wondering where is he now?
    4.any book that you read currently?
    yup. currently i read kebun mimpi by noor suraya,syud & rnysa
    5.anyone that you miss currently?
    rite now? hmm x dak kot..hehe
    6.what is your favourite tv shows?
    amazing race (asean) and bolos saja dinding ituuu...ahaha
    7.3 things that you are passionate about:
    travelling + reading + sleeping. yeah i like. ehehe..
    8. one word to describe yourself:
    kecik and comey. muahahahah..sure ramai yg da termuntah daa tuh..:p 0 comments

    shah's wedding

    time - 31 Nov 2008
    agenda - shah fitri's wedding

    place - malacca
    with - me :: ed :: ill :: aya :: eida


    1st of all
    ' selamat pengantin baru' and congratez to shah
    one of my buddies back in mmu.






    by the way i still remember, i'm having quiet high fever when i was in final year. during that time i'm not able to eat anything except bubur mc d. makanan lain confirm aku muntah balik. mostly all my close frens knowing this fact.dorg siap ckp aku ni demand tinggi. haha blame me for that. and shah is one of them yang ssh payah beli kan aku bubur mc d malam yang aku demam tu. *smile*

    so here's some of the bride and groom pic. enjoy !



    again congratulation for both of u
    hope to hear about shah's junior soon
    *wink*wink*

    peace !
    8 comments

    p a r c e l

    something happen in the office today
    it really makes me feel worse
    one word I would say
    D O W N
    [ da laa aku ni rendah. bile mcm ni lagi rasa rendah ]

    around 3.30pm
    suddenly i got called from HR dept
    they want me to collect something
    i feel weird
    they say it's kind of a parcel
    i feel more weird

    jeng..jeng..jeng

    ..
    ..
    ..



    then i smile back again
    =)


    ukhuwwah itu ibarat sebuah rumah
    tak perlu cantik
    tak perlu mewah
    yang penting
    kita bahagia di dalamnya
    6 comments