This awesome blogger theme comes under a Creative Commons license. They are free of charge to use as a theme for your blog and you can make changes to the templates to suit your needs.
RSS

2 : 0 0 a m . .

almost 2am..
i cant sleep !..
hmm..nothing much i can say here. work? huh.. berjalan seperti biasa. ke'bz' ian tuh no need to tell laa..never ending story like an usual. sumetimes feels like aku ni bz mengalahkan PM pulak. but then my job is part of my life now.have to get used of it. yeah no more complain after this ok..? [haha..dat one i cant promise] .

tattoo - jordin sparks

i think already 245 times i keep listening to this song. haha...who cares huh? i like the melody. terdengar lagu ni pun masa aku blk hometown teman kan my mom last week. yup..since i move here jarang gile or shud i say ' saya x dgr radio dekat sini '. so mmg lagi buta seni laa after this kan..when i was at hometown baru laa dpt pick up blk lagu2 which i never knew that it was actually exist..haha..poor me !


Oooh... Oooh... Ohhh..
No matter what you say about love
I keep coming back for more
My head in the fire
Sooner or later I get what i'm asking for
No matter what you say about life
I learn every time I bleed

The truth is a stranger
My soul is in danger
I gotta let my spirit be free to
Admit that I was wrong and then change my mind
Sorry but I have to move on and leave you behind

I can't waste time so give me the moment
I realize nothing's broken
No need to worry about everything I've done
Lived every second like it was my last one
Don't look back got a new direction
Loved you once, needed protection
You're still a part of everything I do, you're on my heart just like a tattoo
Just like a tattoo
I'll always have you

I'm sick of playing all of these games
It's not about taking ties
When I look in the mirror
Didn't deliver
It hurt enough to think that I could stop

If I live every moment
Won't change any moment
Still a part of me and you
I will never regret you
Still the memory of you
Marks everything I do
0 comments

n i e c e


miss her damn much. almost 3 month x jumpe, she still remember me as her acik ana. uhuh . . when i was to enter my sis car, suddenly . .

acik ana !!! nak kopok ??

sudah nye along the way back to my hometown, melayan le bdk kecik ni bercerita. smpai jek kt umah smbg blk citer . . this time mmg surrender . . kasi can kt tok ayah & tok mak dia pulak . then at night suddenly this little gurl came to my room and sit properly beside me. wanna know y ??
acik ana, kite nak nengok upin ipin ??
hahahah..QIS . .QIS . .
khusyuk gile tgk upin ipin smpai tok ayah & tok mak ajak tido pun x nak . . aku ?? uhuh extremely tired smpai x realized tertido. sedar2 jek . .

cik ana,cik ana . . da abih daa. nak amik bantal . .

dgn mamai2 nya teman kn laa dia pi cr bantal busuk dia. then i thought she wanna enter her mummy's room tp she return back to my room again. huh ?? sudah . . bior betul bdk ni nk tido ngan aku??
eh QIS, tido kt blk mummy laa. ni nape tido kt sini . .
x nak, QIS nk tido sini . .

errrkkk . . nasib laa tok mak da siap kn susu awl2. haha..[ dasar pemalas tul makcik dia ni ]

rite now her favourite song is KETAHUAN by mata. dlu PENCINTA WANITA - irwansyah . hahaha..i think she was influenced wif indon's song.

wooo ooo . .kamu ketahuan . .pacaran lagi . .dgn diri nya . .teman baikku . .wooo oo . .

she will repeat this phrase again and again till she get bored.

QIS boring laa lagu ni tukar laa lagu lain pulak !!! hahaha . .

5 comments

raise up ur hand ?


wondering
who gave it to me
after 2 days mc
when i came back to the office
i saw that thing on my desk . . hmm weird . .
nvm
whoever she/he was

arigato guzaimasta
. . its nice and cute . .


recording studio
. . saje jek suke2 nk letak . .
4 comments

bekam

Bekam atau bahasa Arabnya disebut hijamah bererti mengeluarkan darah kotor daripada badan seseorang dengan cara membedah sedikit pada bahagian kepala atau belakang badan dan menghisap darah kotor dengan tanduk atau cawan panas yang ditelungkupkan pada tempat yang telah dibedah itu.
Pendapat sebahagian fuqaha, perkataan hijamah bererti mengeluarkan darah daripada tengkuk dengan cara menghisapnya dengan alat-alat hajam (bekam) selepas dibedah. Al-Khattabi ada menyebutkan bahawa hijamah atau berbekam itu tidak dikhususkan tempatnya di tengkuk sahaja bahkan ia juga boleh dilakukan di mana-mana bahagian badan. (Mausu‘ah feqhiah: 17/14)
Hukum Berbekam
Sepertimana yang kita ketahui, bahawa berbekam itu merupakan satu perubatan tradisional yang sudah lama diamalkan oleh sebahagian orang. Sehingga ada yang menjadikannya sebagai mata pencarian dalam menyara hidup seharian.

Persoalan yang timbul adakah perubatan dengan berbekam itu disyariatkan, bolehkah ia dijadikan sebagai pekerjaan dan apakah kesannya terhadap keshahihan sesuatu ibadat?
Perubatan dengan menggunakan kaedah bekam adalah disunatkan dalam Islam malahan ia merupakan di antara sebaik-baik cara perubatan. Sebagaimana yang disebutkan di dalam beberapa buah hadis yang di antaranya sabda Nabi Muhammad Shallallahu ‘alaihi wasallam yang maksudnya:
"Sebaik-baik perubatan bagi kamu ialah berbekam"
(Hadis riwayat Ahmad)
Sabda Baginda lagi yang maksudnya :
"Kiranya ada suatu perubatan yang lebih baik bagi kamu, maka itulah dengan menggunakan pisau pembekam atau minuman daripada madu atau catukan (pagutan) dengan api dan aku sendiri tidak suka membakar dengan besi panas"
(Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

Sabda Baginda lagi yang maksudnya :

Maksudnya: "Kesembuhan itu terdapat pada tiga cara: minum madu, pisau pembekam dan alat pengangus, dan aku melarang umatku membakar dengan besi panas"

(Hadis riwayat Bukhari)
Daripada hadis di atas jelas menyebutkan bahawa berbekam itu salah satu jenis perubatan yang diharuskan dalam Islam.
for more detail : here
===============================

on last weekend my parents force me to go back to my hometown cuz of my leg. still remember bout my leg yg bengkak tuh ? well actually after my fren's wedding, it became worse and worse.


after the wedding, my leg getting hurt so i decided go to the clinic for 2nd time. as i expected before the dr just give me pain killer and some losyen. but the pain still there. its not getting better and its torturing me cuz i usually can move anywhere without any help. haih ~

that is the reason y my parents force me to go back.

at 1st they want me 'berurut' but when the makcik urut tu saw my leg, she advised me to do 'bekam'. im just like errrrrr . . . she say if i still berurut my leg getting worse. so my parents decided to try it.

skip the story cuz pjg sgt . . hehe. .rite now my leg getting better. alhamdulillah !

B U T . . .

on yesterday my other leg pula injured. ho ho ho . .
wanna know why ???


kene hempap ngan lesung batu . perghhh 3 words i would say . .

serious.sakit.gilerr

tuh laa JARANG masuk dapur. skali masuk dapur rs cm pi perang lak . . hahaha . .my frens siap ckp ko mmg kene mandi bunga kot ana? lepas satu..satu yg kene. the good news is kaki aku x patah or x retak or yg same waktu dgnnya. after do the x ray the dr said that my leg just bengkak on the outside of ligamen. again alhamdulillah !

the dr siap gives me 2 days MC . . yiiiieeeehhhaaa !!

p/s : my parents didnt know bout my other leg.ssshhhhh . .
3 comments