This awesome blogger theme comes under a Creative Commons license. They are free of charge to use as a theme for your blog and you can make changes to the templates to suit your needs.
RSS

life is wonderful

by jason mraz
It takes a crane to build a crane
It takes two floors to make a story
It takes an egg to make a hen
It takes a hen to make an egg
There is no end to what I'm saying

It takes a thought to make a word
And it takes some words to make an action
And it takes some work to make it work
It takes some good to make it hurt
It takes some bad for satisfaction
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la life is wonderful
Ah la la la la la
It takes a night to make it dawn
And it takes a day to make you yawn brother
And it takes some old to make you young
It takes some cold to know the sun
It takes the one to have the other

And it takes no time to fall in love
But it takes you years to know what love is
And it takes some fears to make you trust
It takes some tears to make it rust
It takes the dust to have it polished
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la
It takes some silence to make sound
And it takes a loss before you found it
And it takes a road to go nowhere
It takes a toll to make you care
It takes a hole to make a mountain
Ah la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la life is meaningful
Ah la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la life is meaningful
Ah la la la la la la life is full of
Ah la la la la la life is so full of love
Ah la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life is meaningful
Ah la la la la la life is full of
Ah la la la la la life is so full of love

0 comments

awet mude

its been soooooo long i haven't updated you blogspot. im soooooo lazy to change layout and everything. after all i've been very busy this lately. busy wif my sis engangement and of cuz my job. let u know bout my schedule :
  • my sis engagement ceremony [ 25 May ]
  • outstation - need to duty on the registration day plus meet the new president [ 27 - 28 May]
  • family day [ 7 June ]
  • duty again on the registration day [ 8 June ] .
  • week 3 after the registration day. must be hectic for me on the invoicing part. plus k naj is not there as usual. sure after this invoice jd tonggang terbalik laa.sorry yek students ..;p
aiyak..wish there is more thn 24 hours per day. and summore i wish i have PA [cewah da mcm artist le plak] to assist me in everything i do x kisah laa keje ke or personal. serious weh cuz if i've been toooo busy dgn keje, smpai kan ari pun aku bleh lupe dowh. all in my mind is just work . . work . . and work . . and sumetimes i choose to sleep rather than eating. waaa berat bdn aku da trn laa.nak wat guano ni.ish3 . .

ok2 enough bout that. nak cite psl mende lain sbnrnye. ni da melencong ntah ke mane2 laa ni. pjg tul intro yang aku rs xde kait mengait pun dgn tajuk entry kali ni.never mind just ignore it.


situation 1

place - public library
guard : eh2..nak gi mane tuh dik?
me : nak naik atas la..
guard : ni bhgian org dewasa. kene lepas 12 thn br bleh masuk kt sini.
me : saye da 12 thn laa
guard : ye ke? [ muke style x caya gile ] mana ic?
me : ala....[dlm ati ckp mane buat ic lagi time ni. ish3]
guard : da2..adik x leh masuk. ni bhgian dewasa. tuh adik gi kt tmpt kanak2 kt bwh tuh jek.
me : [ pergi dari situ smbil mulut non stop kutuk guard tuh]

time ni mmg sbnrnye aku lom lagi 12 thn. but then cousin aku yg lagi mude dr aku pn leh masuk jek. eiii sungguh x aci. x lepas nak menipu.

situation 2

place - clinic
doc : u are students rite?
me : noo..im staff
doc : really ??? [ muke terkejut ]. u r too young to be a staff
me : [ wat muke blur ]

bih tuh nak jadik staff kene umor bape thn ek. time tuh aku da 23 years old. nak tua bape thn lg br leh jd staff ni? ish2 conpius den. tp at this time sgt la bangga cuz sure doc tuh ingat aku ni mude lagi.muahahah...

situation 3

place - theme park [ time ni zaman dolu2].time nak beli ticket
ayah : 4 org dewasa and 2 org bdk kecik. [ smbl tunjuk aku ni still under age lg]
staff : ok..done.

muahaha..jahat siot.time tuh aku da form 2 kot weh.plan was success.

situation 4

place - feri penang
momo : ko ckp ko under age lg. nnt ko x yah laa kene byr.
me : leh ke weh.ko rs2 dia caye ke?
momo : ala..caya jek kalo aku tgk ko.
me : [ walking slowly to that person but then at last pusing blk cuz x smpai ati nak menipu]

hehe..plan was not success.tp muke org yg jaga kaunter tuh cm caye jek aku ni under age.

situation 5

place - mahkota parade melaka [wayang]
me : kung fu hustle 2 tickets kak..
staff : adik umor bape yek.cite ni 18SG.
me : 21
staff : ok..rm16 yek

time nak masuk tuh
me : [tunjuk ticket]
staff : dik ic ade dik? cite ni 18SG..
me : haaa??? [ muke emo gile tp blur smbil tnjuk ic]
staff : ok bleh masuk.
me : [bengang gile]
azie : [tukang gelak]

situation 6

place - surau
ofismate : ana umor bape yek?
me : eh nak terckp 19 lak..hahah...
ofismate : lorh..seriously it make sense if u say u are 19.
me : uhuh..xde la. da 24
ofismate : ye ke. sempoi gile x mcm 24.
me : [gelak2 dgn nada bangga]

yeah..dat is enough i think.ckp laa smpai situation 6 jek. conclusion nye kt sini ade pro and con nye kalo muke ni awet mude. hehe..bak kata nabil lu pikir laa sndiri..;)
p/s : cane laa org lain nk caye. attitude pun still cm kanak2 rebina jek
2 comments

s e 7 e n

7 RANDOM FACTS ABOUT ME:
1. the youngest DAUGHTER in my family2. only my primary school frens call me anod. dorg ckp 'ana' is too feminime for me
3. x suke makan sayur except kobis, kacang pjg and kang kung. coselow tuh dikira sayur ke??

4. still kept my bantal busuk since i was form 2.muahaha

5. sgt blur dlm tafsir lirik2 lagu ni
6. im so penakut
7. my weight x penah cecah 40kg ke atas
7 THINGS THAT SCARE ME:
1. Allah swt
2. dead
3. losing ppl that i love
4. all type of amfibia
5. dark
6. ghost story
7. [cant tell anyone.let it be a secret. shhhh..]

7 RANDOM MUSIC AT THE MOMENT:


1. tata young - cindarella

2. jason mraz - lucky
3. jason - life is wonderful
4. yovie and the nuno - menjaga hati
5. chemistry - it takes two
6. sampai syurga - faizal tahir
7. hanya kau yang mampu - aizat

7 THINGS I SAY THE MOST:

1. ooo ye ke

2. okok
3. orite no prob
4. poyoo jek
5. blah aa
6. tau xpe
7. agak2 le kot

7 THINGS I TREASURE THE MOST:

1. family

2. friends
3. my laptop
4. my job
5. my future first car- myvi here i come
6.
7.

7 “FIRST TIME” THINGS I EVER DID:

1. went for karaoke
2. naik solero shot
3. receive my first degree. got a 2nd?? naaa
4. naik toma hawk
5. eat durian pancake. the taste is not bad huh..
6. naik jambatan klcc
7. went for pesta buku 2008

7 PEOPLE TO DO THIS:


1. ill

2. ima
3. ara
4. hadi
5. lisa
6. along
7. sesapa yg masuk blog ni and have a blog to write the tag

3 comments

game I

wanna play a game . . check this out
. . . . . .
. . . . .
. . . .
. . .
. .
Mengira tarikh lahir dan ketahuilah personaliti anda.
Contoh: 28/8/1980 == 28 + 8 + 1980 = 2016
maka, 2 + 0 + 1 + 6 = 9
. Nombor = 9 (Jadi nombor lahirnya ialah 9)
1. Ketulenan
  • Hadir dengan idea baru.
  • Memperolehi sesuatu dengan cara yang tersendiri
  • Golongan ini merupakan yang paling jujur dan boleh mempelajari dengan baik teknik diplomasi.
  • Mereka suka mengambil inisiatif dan suka menjadi yang terbaik dan kebiasannya adalah pemimpin atau boss. Bekerja sendiri merupakan pilihan terbaik mereka
  • Perkara yang perlu dipelajari: Idea dan pendapat yang lain mungkin baik atau lebih baik. Berfikirlah secara terbuka.
2. Pendamai
  • Dilahirkan sebagai diplomat.
  • Mereka selalu memikirkan dan peka terhadap keperluan dan perasaan orang lain sebelum mengambil kira dirinya sendiri.
  • Secara semulajadi sangat analitikal dan suka mengikut gerak hati.
  • Mereka tidak suka bersendirian. Persahabatan adalah penting buat mereka dan berupaya mendorong mereka untuk berjaya di dalam hidup, tetapi mereka sanggup untuk bersendirian jika hubungan yang terjalin itu tidak serasi.
  • Golongan ini secara semulajadi adalah pemalu, mereka patut belajar untuk meningkatkan nilai kendiri (self esteem) dan meluahkan perasaan secara terbuka tanpa berselindung.
3.Ceria
  • Mereka sangat kreatif, sosial, mesra, romantik dan mudah dibawa berunding
  • Mereka suka memulakan sesuatu tetapi jarang dapat menghabiskannya.
  • Mereka suka orang lain gembira dan sanggup melakukan apa sahaja untuk mencapainya
  • Mereka sangat popular dan idealistik.
  • Golongan ini perlu belajar untuk melihat sesuatu dengan lebih realistik
4. Konservatif
  • Golongan ini sangat peka dan tradisional.
  • Mereka sukakan arahan dan sesuatu yang rutin.
  • Mereka hanya akan bertindak apabila faham sepenuhnya tentang apa yang sepatutnya mereka lakukan.
  • Mereka suka bekerja keras dan sangguh melakukan sesuatu kerja secara sendirian.
  • Mereka mudah tertarik dengan aktiviti luar dan merasai pertalian dengan alam sekitar
  • Mereka berupaya untuk bersabar, tekun dan adakala dianggap degil.
  • Mereka harus belajar untuk lebih feksibel dan bersikap lebih baik terhadap diri sendiri.
5. Perintis
  • Mereka adalah perintis.
  • Secara semulajadi mereka mempunyai sikap ingin tahu dan suka mengambil risiko serta sangat bersemangat.
  • Mereka perlukan kepelbagaian dan tidak suka disekat
  • Dunia ini adalah sekolah mereka, mereka memerhatikan setiap peluang untuk mempelajari sesuatu daripada setiap situasi yang ditempuhi.
  • Persoalan yang bermain difikiran mereka tidak pernah terhenti.
  • Golongan ini dinasihatkan untuk melihat sesuatu dengan teliti dan mendapat semua fakta yang diperlukan sebelum membuat sesuatu kesimpulan
6. Romantik
  • Golongan ini adalah idealistik dan memerlukan sesuatu sebab untuk berasa gembira.- Hubungan kekeluarga yang kuat adalah penting buat mereka.
  • Perasaan mereka mempengaruhi keputusan mereka.
  • Mereka sangat suka untuk membantu dan menjaga seseorang.
  • Mereka sangat setia dan boleh menjadi guru yang terbaik.
  • Mereka suka seni musik.
  • Mereka menjadi teman yang setia kepada sesiapa yang menjalin persahabatan secara serius.
  • Golongan ini harus belajar apakah yang boleh diubah dan apakah yang tidak boleh diubahnya
7. Intelektual
  • Golongan ini adalah Pencari. Selalu menyelesaikan sesuatu yang tersembunyi, dan mereka sukar untuk menerima sesuatu perkara dengan mudah
  • Perasaan mereka tidak mempengaruhi keputusan mereka.
  • Mereka suka mempersoalkan apa yang ada disekeliling mereka tetapi mereka tidak suka dipersoalkan.
  • Mereka kerap dikenali sebagai ahli falsafah dan sangat berpengetahuan dan kadangkala bersendirian.
  • Mereka gemarkan perkara yang berteknikal dan berkebolehan untuk menjadi penyelidik yang baik dalam menyelesaikan sesuatu perkara.
  • Mereka sangat suka berahsia.
  • Golongan ini hidup dalam dunia mereka tersendiri dan mereka perlu belajar untuk menerima kenyataan dunia sebenar.
8. Penyelesaian
  • Golongan ini adalah penyelesai masalah.
  • Mereka adalah profesional, berterus terang, penilai yang baik dan sangat tegas.
  • Mereka selalu mempunyai perancangan yang hebat dan suka hidup dalam suasana kehidupan yang terbaik
  • Mereka sangat suka mengendalikan manusia. Mereka melihat manusia secara objektif
  • Mereka akan memberitahu seseorang dengan cara mereka tersendiri bahawa mereka adalah ketua
  • Golongan ini perlu belajar untuk membuat keputusan berdasarkan keperluan sendiri daripada mengikut keperluan orang lain.
9. Pelakon
  • Golongan ini mempunyai kebolehan untuk menghiburkan orang lain.
  • Mereka sangat penyayang dan pemurah.
  • Dengan daya tarikan yang ada, mereka tidak mempunyai masalah untuk berkawan dengan sesiapa jua dan pada mereka tiada sesiapapun yang dianggap asing kepada mereka.
  • Mereka mempunyai personaliti yang pelbagai sehingga menyukarkan orang sekeliling mereka untuk memahami mereka.
  • Mereka umpama binatang sumpah-sumpah yang boleh berubah dan menyesuaikan diri mengikut persekitaran.
  • Mereka mempunyai nasib yang sangat baik tetapi juga boleh menderita akibat terlalu bergantung kepada nasib dan perasaan (mood).
  • Untuk berjaya golongan ini perlu membina landasan kasih sayang.
<><><><><><><><><><><>

im no 8 . .

  • Golongan ini adalah penyelesai masalah
Comment : yeah rite. but then my own problem pn x setel2
  • Mereka adalah profesional, berterus terang, penilai yang baik dan sangat tegas.
Comment : perghh xde laa profesional sgt. im just so-so laa. hmm..ade certain part that i can be honest only on the certain ppl. bkn sorg penilai yg baik and not that too strict.
  • Mereka selalu mempunyai perancangan yang hebat dan suka hidup dalam suasana kehidupan yang terbaik
Comment : i have my own plan future but normally x sempat nak achieve cuz im too busy with others plan. btw all ppl like to live in a good life and that is for sure.
  • Mereka sangat suka mengendalikan manusia. Mereka melihat manusia secara objektif
Comment : im not that kind of person who knows how to handle ppl. but sumetimes at certain part ttb terer le lak.
  • Mereka akan memberitahu seseorang dengan cara mereka tersendiri bahawa mereka adalah ketua
Comment : saya x suke bg arahan kt org. heheh..
  • Golongan ini perlu belajar untuk membuat keputusan berdasarkan keperluan sendiri daripada mengikut keperluan orang lain.
Comment : yup definetely true.

2 comments

c i n d e r e l l a


by tata young

When I was just a little girl
My momma used to tuck me into bed and she read me a story
It always was about a Princess in distress
And how a guy would save her and end up with the glory
I'd lie in bed and think about the person that I wanted to be
Then one day I realized the fairy tale life wasn't for me

I don't wanna be like Cinderella
Sittin' in a dark old dusty cellar
Waiting for somebody, to come and set me free
I don't wanna be like Snow White waiting
For a handsome prince to come and save me
On a horse of white, unless we're riding side by side
Don't want to depend on no-one else
I'd rather rescue myself

Someday I'm gonna find someone who wants my soul, heart and mind
Who's not afraid to show that he loves me
Somebody who will understand I'm happy just the way I am
Don't need nobody taking care of me
I will be there for him just as strong as he, will be there for me
When I give myself then it has got to be, an equal thing

I don't wanna be like Cinderella
Sittin' in a dark old dusty cellar
Waiting for somebody, to come and set me free
I don't wanna be like Snow White waiting
For a handsome prince to come and save me
On a horse of white, unless we're riding side by side
Don't want to depend on no-one else
I'd rather rescue myself

I can slay, my own dragon
I can dream, my own dreams
My knight in shining armour is me
So I'm gonna set me free

I don't wanna be like Cinderella
Sittin' in a dark old dusty cellar
Waiting for somebody, to come and set me free
I don't wanna be like Snow White waiting
For a handsome prince to come and save me
On a horse of white, unless we're riding side by side
Don't want to depend on no-one else
I'd rather rescue myself
3 comments

labor day !

its labor day time ! yeah . . da tentu2 laa kitorang yg da keje ni wajib + must + kene = cuti . actually almost 3 month i think, aku x jumpe momo and juju,if im not mistaken laa . . last jumpe time aku demam x kebah2 tuh . . but then this time mmg da planning nk jumpe . . and plus ade org tuh nak banje . . so mmg lagi laa kene wajib jumpe . heheh..thnx to juju !

ok alang2 da jumpe ni kan, me and juju were planning to celebrate birthday momo and ed.ye laa asik kene delay jek but no more for this time. we need to proceed to the plan or else mmg x celebrate laa smpai bile2. ye laa birthday momo bln 1 while ed bulan 3. tp bln 5 baru nak celebrate. mmg delay yang amat but who cares. hahaha..yg lawak nye lakonan aku ngan juju mmg mantap laa..no need script2 ke hape weh.just main bantai tibai jek.

hurm..at 1st aku ngan ed smpai kt mvalley then nmpk juju n momo da tunggu kitorang kt situ. then kitorang trus proceed kt tmpt mkn " FLYING CHILLIES "



mmg before this we already discuss on the ym wanna eat at this kind of place.and to be honest this is my first time pegi kt tmpt ni. i think the same things goes to momo, juju and ed also. hurm..overall i think its quite ok. dr segi environment, the food and the services i give 7.5 out of 10. cewah da mcm eric dlm rancangan ' Jom Bersama Eric ' ler lak kn.uhuh..so check out our menu :>

while we were eating the desert, tiba laa saat2 genting, suddenly dtg laa sorg waiter smbl bawa kek. jeng3..dgn slumber nye si momo ni ckp . .
' i think u got the wrong table '

muahaha..sian gile mamat tuh.then cpt2 laa aku ngan juju ckp betul laa meja ni. btw thnx to en waiter yek. hehe surprise ! momo ngan ed cm terkejut gak even byk mende aku ngan juju slack in our acting. tp kire ok laa tuh kn ju . . [time nak beli kek sgt lawak sbb leh sesat even dlm mvalley]



birthday gurl vs heroin of the year

all 4 one and one 4 all

then after lunch i was plan to buy shoes for myself. susah gile nak cr size kasut aku almaklum laa kaki comey2 belaka. dorg sume da stat wat muke boring . . ngeh3 . .

tp at last jumpe juga akhirnye kasut yg dicari2. uhuh..then gi jln2 cr brg dorg lak.bile da penat dlm kul 5 tuh stop pi minum ptg lak. menu kali ni xde grand2 just mkn pau jek.hehe..but the taste was quite not bad laa. and the most important thing pau tuh murah.hahaha..
huh penat seh jln satu ari suntuk. kitorang blk lbh kurg kul 7. momo and juju blk saing ke kl while me and ed were going back to cyberjaya indah permai tuh.tp before tu ade satu mende yg kitorg beli for ourself and it was a . . . F R A M E ! !
actually so many things happens during the time we were together but then i dunno how to write it down into words.
words can say so little when sumething means so much
7 comments