This awesome blogger theme comes under a Creative Commons license. They are free of charge to use as a theme for your blog and you can make changes to the templates to suit your needs.
RSS

take a break

ade la sorang pompuan ni..muda dan cantik plak tu..tapi malang nyer pompuan ni disahkan da kanser.dia juz leh hidup dalam 30 ari je lagi..so,terjadilah kisah,dia minat sangat kat sorang mamat ni yang keje kat kedai CD berdekatan ngan umah dier la..
tiap-tiap ari dia akan pergi kedai CD tu coz nak beli CD dan semata-mata nak berbual n kenal mamat tu.. masa berganti masa.hari berganti hari.jam berganti jam.saat berganti saat.macam biasa ler tiap2 ari pompuan nie g beli CD kat kedai mamat tu keje. tinggal ler bape ari jer lagi pompuan ni akan hidup.. tapi sepanjang tue pompuan ni ngan mamat ni pon dah jd kawan menyembang..tiap-tiap ari ader jer citer diaorang tuh..

sampailah bebrapa ari pompuan tu dah xdtang kedai CD tu lagi(dah meninggal ler).so,laki ni pon pergi la uma pompuan tue nk cari pompuan tu... sampai jer umah pompuan tu,mak ponpuan tu kasi tau yang pompuan tue dah meninggal akibat kanser. terkejut cipan laki tu mendengarnya..pas tu mak pompuan ni pun bawa ler mamat ni g bilik pompuan tu.sekali terkejut cipan mamat ni..dia tengok sume CD yang pompuan ni beli kat kedai dia tu xdibuka langsung pon..masih dalam palstik lagi..mamat ni pon nangis la dengan sekuatnya tapi menghiraukan dirinye sebagai laki x patut nangis...

tau naper mamat tuh nangis giler ??



becoz... .



mamat tuh sebenarnya dah taruk love letter dalam setiap CD yang dibeli pompuan tu tadi..tapi pompuan tu lgsg xbukak CD-CD tu..cmner dia nk tau laki ni suke dia.. ?? hahahaha. .


MORAL OF THE STORY: Kalu Korang suke kat mana-mana laki/pompuan.beritahulah dengan sejujurnya..xpayah kasik2 surat cinta dalam CD.. hahahhaha

4 comments:

~rukia_kuchiki said...

mula2 baca agak terharu.. pastu bila dh smpai bwh..cis!! dan cis lagi!! sengal la..ahaha

sepatutnya smbil sembang2 tuh.. amek la no tepon.. bleh sms je..xyah tulis surat kan? kan? =p

hmm.. most ppl dun hv enuff guts to tell about their love to the ppl that they admire/love... [termasuklah ima..]


p/s :
tentang cinta
jika tepat masa, keadaan,ketika dan siapa,
cinta adalah satu kuasa luar biasa yg tiada tandingannya!

[from artikel yg ima baca..tp x ingat kt mana]

HikinGa-ru said...

heheh.. kreatif gak citer ko ni.. hehehe...

hadi said...

mcm pernah ku baca crita nih... tp di mana yer.... hehehhe.. moral of the story tu yg payah tu.. huhu dugaan2..

SundaeCone said...

ima - uhuh..tau xpe..hampeh jek kan..but then that is the truth. ;P

lisa - interesting ker?? ade cm citer2 ko x.hahaha..

hadi - korg guys kene laa be brave sket.kalo x nnt melepas..haha..