decide !

why we need to make a decision . .i really hate of doing that . .
one of my close frens said to me
sebenarnya kalau nak di ikut kan setiap hari kite kene buat keputusan . contohnya
nak makan ape ari ni ?
besok nak pakai baju ape yek ?
nak pakai kasut merah ke coklat ?
nak makan dlu ke tido dlu ?
nak stay up ke tak ek ?

totally agree with that..
mende simple mcm ni mmg laa easy to decide.
but what if the things that connected with ur future.
mende yang kene pk bukan takat 3 or 4 times . .
tp kene pk smpai da x leh nak pk . .
even tired to think bout it..but yet im still thinking . . yeah non stop . .
ruining my mind yang mmg tgh serabut gile . .
fuh . . seriously im blank . . yup kosong . . zero . . nill . .

im not the one yang reti nak pk mende2 di luar alam ni . .
im not that type . .
saya ni type yang straight . .
kalo A maka A laaa jadi nya . . kalo z definitely i choose z . .
x reti nak bengkang bengkok tgk kiri kanan atas bwh dpn blkg . .
i cannot think out of the box.
seriously im not . . aku x reti . .

penah one of my frens ask me ' what day is today ? '
aku leh lak jwb ari ni ari rabu dgn penuh yakin and confident nya. .
pdhal dia tgh tensen psl problem dia kot.
so what day is today tuh dia ckp dlm nada keluhan bukan nya pertanyaan . .
ada paham ? ? see straight gile . . haih ~
hurm . .ade connection ke mende ni ? argghhh lantak !!

ok back to the point . .
things that i need . . i must . . and i have to decide . .
why me ? why others cannot decide on behalf of me ?
so that i can just easily follow the flow . .
so that i dun have to make a decision . .
so that i dun have any choice . .
so that . . erk no more idea ?

but then life are not easy as simple as that isnt it?
life are more complicated . .
kalo x complex tu bukan life namanya . .
fuh. . haih . .nevermind.. what done is done just wait and see what happen next . .and hopefully i made a right decision . .
da laa aku ni kalo satu2 mende type yang akan gelabah x hingat . . kalut . . kelam kabut . . lack of confidence . .huh mmg ckp pakej !!

Comments

nurkaseh said…
aik..decide apa ni.. nk kawin ke??? jgn lupe inform org sini papehal..hahah.. rilek la k ana.. org tau k ana mcm mana.. tp i'm surely u can do it!!

missing u dulu kini dan selamanyaa

take care sis

love yaaa
PastaCheeze said…
uik..sure dlm ur mind asik pk psl kawin jek ni ek.ngeh3..kantoi buta kt situ..*wink

Popular posts from this blog

My Journey As BCS - Part 1

My Journey As BCS - Part 2

My Journey As BCS - Part 3