This awesome blogger theme comes under a Creative Commons license. They are free of charge to use as a theme for your blog and you can make changes to the templates to suit your needs.
RSS

weekend



6.23 pm



6.36 pm

beautiful isn't it ?
uhuh..yesterday ara asking me to accompany her to go to sg wang.
cuz of wat reason ?
sbb cik ara ni nak hantaq hp br dia kat kedai . .
sbb hp tu asik suke key pad lock jek . .
even tgh2 on the phone tuh baru ckp dlm 2 second trus lock . .
tensen member ngan hp tuh . .
nasib laa baru kalo x maunye dia pi campaq2 jek wat yoyoo..uhuh . .
hp dia cun woo . pinky color lagi tuh . .

then, wanna know. .
for the 1st time in my life
i went for karaoke . .
hahaha..
x penah2 before this masuk karaoke . .
suddenly boleh lak wat keje gile . .
pi karaoke with ara, zati, syaz and her sis . .
at 1st im just joking with zati . .
but then kitorang leh wat betul2 . .
haha..lagu2 yang kitorang nyanyi pun
ala2 . . lagu mcm poyoo jek . .

  • bye bye bye - nsync
  • my heart - acha feat irwansyah
  • tyco - bidadari
  • kumilik mu - siti nurhaliza
  • bintang hati - amy mastura
x bleh blaaa kn . .
after we went out from the karaoke room tu
ada laa mcm pekak sket in 5 second
and plus semput cuz melalak x hingat dunia
pitching . .tempo . . breathing . . sume out
ala2 k ogy lak aku kritik . .
hahaha . .

ooo..mcm ni rsnye karaoke . .
now i know . .
it was " not bad" experience for me

7 comments

Q u I Z

quiz for today . . jom main teka teki . .
da lame x exercise otak ni . .
asik dok pk coding jek . .
check this out . .
. . .
. .
.


1. Antara kapal terbang dengan kuih lepat liat, mana satuyang paling tinggi?
Jawapan : Kuih lepat liat la... sebab kapal terbang sampai langit je,
tp kuih lepat
sampai lelangit.

2. Byk2 kotak, kotak pe yg x leh angkat?
Jawapan : Kotak penaltilah.. ... wawawa!

3. Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar
teka2 kalo terer . .
Jawapan : Selipar maner boley buat gali tanah,
gune cangkol lar... .huehue. .hue!!


4. Tiga kepala, enam mata, lapan kaki. Apakah bendanya tu?
Jawapan : Koboi naik kuda bawak ayam.

5. Masa dia hidup kte menyanyi, masa dia mati kte tepuk tangan
Jawapan :
lilin masa sambut 'EPI BESDAY'

6. Scorpion kaler apa?
Jawapan : Kala jengking lah..senang pun takleh nak jawab!

7. Dlm bnyk2 kera, kera ape yg pandai menaip
Jawapan : Kerani

8. Ada sorang imam, tengah semahyang pastu ada sekor anjing lalu kat depan dia. Pastu dia jilat kaki dia, BATAL TAK AIR SEMAYANG IMAM TU
Jawapan : Mana batal sebab anjing tu jilat kaki dia sendiri!

9. Empat org awek cun berpayung dgn satu payung tp nape
tak basah langsung??

Jawapan : Sebab tak hujan... aduhai! Dahlah malaslah nak tanya lagi...
soalan bebudak
pun takleh nak jawab!! hampeh . .

conclusion : after read this quiz ttb terasa cm nak ketuk pala 18 kali . . muahahaha =))

0 comments

i wanna FLY

desperately need a vacation !
haha..sangat2 ok. ni bukan main2 or cobaan ke ape . .
aku nak try snorkeling . . daki gunung . .
try main paintball . . futsal
mandi air terjun . . karaoke
bowling . . nak main snow
can i go on with the list ?
naa . . i shud stop heresangat dan sangat laa mahu cuti . .
cant wait for december . .
3 comments

take a break

ade la sorang pompuan ni..muda dan cantik plak tu..tapi malang nyer pompuan ni disahkan da kanser.dia juz leh hidup dalam 30 ari je lagi..so,terjadilah kisah,dia minat sangat kat sorang mamat ni yang keje kat kedai CD berdekatan ngan umah dier la..
tiap-tiap ari dia akan pergi kedai CD tu coz nak beli CD dan semata-mata nak berbual n kenal mamat tu.. masa berganti masa.hari berganti hari.jam berganti jam.saat berganti saat.macam biasa ler tiap2 ari pompuan nie g beli CD kat kedai mamat tu keje. tinggal ler bape ari jer lagi pompuan ni akan hidup.. tapi sepanjang tue pompuan ni ngan mamat ni pon dah jd kawan menyembang..tiap-tiap ari ader jer citer diaorang tuh..

sampailah bebrapa ari pompuan tu dah xdtang kedai CD tu lagi(dah meninggal ler).so,laki ni pon pergi la uma pompuan tue nk cari pompuan tu... sampai jer umah pompuan tu,mak ponpuan tu kasi tau yang pompuan tue dah meninggal akibat kanser. terkejut cipan laki tu mendengarnya..pas tu mak pompuan ni pun bawa ler mamat ni g bilik pompuan tu.sekali terkejut cipan mamat ni..dia tengok sume CD yang pompuan ni beli kat kedai dia tu xdibuka langsung pon..masih dalam palstik lagi..mamat ni pon nangis la dengan sekuatnya tapi menghiraukan dirinye sebagai laki x patut nangis...

tau naper mamat tuh nangis giler ??



becoz... .



mamat tuh sebenarnya dah taruk love letter dalam setiap CD yang dibeli pompuan tu tadi..tapi pompuan tu lgsg xbukak CD-CD tu..cmner dia nk tau laki ni suke dia.. ?? hahahaha. .


MORAL OF THE STORY: Kalu Korang suke kat mana-mana laki/pompuan.beritahulah dengan sejujurnya..xpayah kasik2 surat cinta dalam CD.. hahahhaha
4 comments

birthday wishes - april


i i i i i . . . whaaaattt . . ? ? i p o d ? ? ?

huh guess wat? my little bro get ipod as his 19th birthday present this year ? ? perghhh . . ipod ok not just mp3 ke mp4 ke. . tuh aku leh accept lg laa..but ipod ok . . i p o d . .
[ok2 ana i got ur point here . .enough2]

huh as im the youngest daughter in my family aku membantah sekeras2 nya.ini tidak adil sama skali. dat is sooo unfair. time besday aku yg ke 19 aku x pat pe2 pn..ish3 sadis gile . . luckily dat is my only bro. so have to reda and pasrah jek laa . . uhuhu . .

btw that ipod is from my family including me. aku pn ade gak share2 saham di situ. as we all know wan mmg eager gile wanna have ipod for himself. so wan..hope u like it and im sure u will like it rite . . hehe . . and happy birthday to u bro . . [16th April] *smile*

pssstt if u r not perform well on ur study akak x agak2 tarik blk ipod tuh . . hehe..*gile aku ni buruk siku*

to imaa . . happy belated birthday [10th April] ! ! hows ur birthday celebration for this year? must be great huh? hehe . . hope u like the books . . *smile again*

hurm sape lg ek . . ohh yeah to dr amri aka dr nurkaseh . .hahaha. .
happy advance birthday [21st April]
betul ke ? ? im not so sure, seriously . .
but i think betul laa tuh kn . .
well nmpk nye ko lg tua dr aku . . dat is for sure laa. .
uhuh . . birthday ko for this year celebrate ngan org kadazan ke weh ? ?
muahaha . . *gelak gile*
memain2 . . jgn emo2 . .
and not forget to my frens
dahlia aka aya and wanieee [ 25th April]
happy advanced birthday for both of u . .
bile nak rs nasi minyak korng ni.den da lame da nunggu.uhuh..happy alwiz =)

ok dats all for now. if anything i'll update it later . . till then . .
4 comments

decide !

why we need to make a decision . .i really hate of doing that . .
one of my close frens said to me
sebenarnya kalau nak di ikut kan setiap hari kite kene buat keputusan . contohnya
nak makan ape ari ni ?
besok nak pakai baju ape yek ?
nak pakai kasut merah ke coklat ?
nak makan dlu ke tido dlu ?
nak stay up ke tak ek ?

totally agree with that..
mende simple mcm ni mmg laa easy to decide.
but what if the things that connected with ur future.
mende yang kene pk bukan takat 3 or 4 times . .
tp kene pk smpai da x leh nak pk . .
even tired to think bout it..but yet im still thinking . . yeah non stop . .
ruining my mind yang mmg tgh serabut gile . .
fuh . . seriously im blank . . yup kosong . . zero . . nill . .

im not the one yang reti nak pk mende2 di luar alam ni . .
im not that type . .
saya ni type yang straight . .
kalo A maka A laaa jadi nya . . kalo z definitely i choose z . .
x reti nak bengkang bengkok tgk kiri kanan atas bwh dpn blkg . .
i cannot think out of the box.
seriously im not . . aku x reti . .

penah one of my frens ask me ' what day is today ? '
aku leh lak jwb ari ni ari rabu dgn penuh yakin and confident nya. .
pdhal dia tgh tensen psl problem dia kot.
so what day is today tuh dia ckp dlm nada keluhan bukan nya pertanyaan . .
ada paham ? ? see straight gile . . haih ~
hurm . .ade connection ke mende ni ? argghhh lantak !!

ok back to the point . .
things that i need . . i must . . and i have to decide . .
why me ? why others cannot decide on behalf of me ?
so that i can just easily follow the flow . .
so that i dun have to make a decision . .
so that i dun have any choice . .
so that . . erk no more idea ?

but then life are not easy as simple as that isnt it?
life are more complicated . .
kalo x complex tu bukan life namanya . .
fuh. . haih . .nevermind.. what done is done just wait and see what happen next . .and hopefully i made a right decision . .
da laa aku ni kalo satu2 mende type yang akan gelabah x hingat . . kalut . . kelam kabut . . lack of confidence . .huh mmg ckp pakej !!
2 comments

menjaga hati

Masih tertinggal bayanganmu
Yang telah membekas di relung hatiku
Hujan tanpa henti seolah bertanda
Cinta tak di sini lagi kau telah berpaling

Biarkan aku menjaga perasaan ini wou…
Menjaga segenap cinta yang telah kau beri
Engkau pergi aku takkan pergi
Kau menjauh aku takkan jauh
Sebenarnya diriku masih mengharapkanmu
Ooh… oooh…

Masih adakah cahaya rindumu
Yang dulu selalu cerminkan hatimu
Aku takkan bisa menghapus dirimu
Meski kulihat kini kau di seberang sana

Biarkan aku menjaga perasaan ini wou…
Menjaga segenap cinta yang telah kau beri
Engkau pergi aku takkan pergi
Kau menjauh aku takkan jauh
Sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

Andai akhirnya kau tak juga kembali
Aku tetap sendiri menjaga hati

Biarkan aku menjaga perasaan ini wou…
Menjaga segenap cinta yang telah kau beri
Engkau pergi aku takkan pergi
Kau menjauh aku takkan jauh
Sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

Sejujurnya diriku masih mengharapkanmu

0 comments

time machine

its 12.25 am. .but then i still cant sleep . .feel exhausted yg amat tahap petala 8.my mind which i called here my ' processor ' sgt laa tepu.need to upgrade it to intel core 2 duo 1.60GHz and 2GB of RAM. [ huh ok stop merapu . . ! ] . .

maybe too exhausted is the reason why i cant sleep. so what i can do ? . .*thinking* . .
hurm . .nothing much i can say here, plus my ' processor ' still in the mode of blur.

hehe..that is the only pic that i had when i was small. serious aci x tipu. uhuh . .best kan time kecik dlu. i wish i can turn back time . . *smile
p/s : to cik azie -> bdk kecik kt ats ni ckp jgn emo2. later kite pi eye on mesia for the 2nd time..uhuh..tk care :-)
9 comments