Posts

Showing posts from April, 2008

weekend

Image
6.23 pm



6.36 pm

beautiful isn't it ?
uhuh..yesterday ara asking me to accompany her to go to sg wang.
cuz of wat reason ?
sbb cik ara ni nak hantaq hp br dia kat kedai . .
sbb hp tu asik suke key pad lock jek . .
even tgh2 on the phone tuh baru ckp dlm 2 second trus lock . .
tensen member ngan hp tuh . .
nasib laa baru kalo x maunye dia pi campaq2 jek wat yoyoo..uhuh . .
hp dia cun woo . pinky color lagi tuh . .

then, wanna know. .
for the 1st time in my life
i went for karaoke . .
hahaha..
x penah2 before this masuk karaoke . .
suddenly boleh lak wat keje gile . .
pi karaoke with ara, zati, syaz and her sis . .
at 1st im just joking with zati . .
but then kitorang leh wat betul2 . .
haha..lagu2 yang kitorang nyanyi pun
ala2 . . lagu mcm poyoo jek . .
bye bye bye - nsyncmy heart - acha feat irwansyahtyco - bidadarikumilik mu - siti nurhalizabintang hati - amy masturax bleh blaaa kn . .
after we went out from the karaoke room tu
ada laa mcm pekak sket in 5 second
and plus semput cuz melalak x hingat dunia
p…

Q u I Z

quiz for today . . jom main teka teki . .
da lame x exercise otak ni . .
asik dok pk coding jek . .
check this out . .
. . .
. .
.

1. Antara kapal terbang dengan kuih lepat liat, mana satuyang paling tinggi?
Jawapan : Kuih lepat liat la... sebab kapal terbang sampai langit je,
tp kuih lepat sampai lelangit.

2. Byk2 kotak, kotak pe yg x leh angkat?
Jawapan : Kotak penaltilah.. ... wawawa!

3. Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar
teka2 kalo terer . .
Jawapan : Selipar maner boley buat gali tanah,
gune cangkol lar... .huehue. .hue!!

4. Tiga kepala, enam mata, lapan kaki. Apakah bendanya tu?
Jawapan : Koboi naik kuda bawak ayam.

5. Masa dia hidup kte menyanyi, masa dia mati kte tepuk tangan
Jawapan : lilin masa sambut 'EPI BESDAY'

6. Scorpion kaler apa?
Jawapan : Kala jengking lah..senang pun takleh nak jawab!

7. Dlm bnyk2 kera, kera ape yg pandai menaip
Jawapan : Kerani

8. Ada sorang imam, tengah semahyang pastu ada sekor anjing lalu kat depan dia. Pastu dia jilat kaki dia, …

i wanna FLY

Image
desperately need a vacation ! haha..sangat2 ok. ni bukan main2 or cobaan ke ape . . aku nak try snorkeling . . daki gunung . . try main paintball . . futsal mandi air terjun . . karaoke bowling . . nak main snow can i go on with the list ? naa . . i shud stop heresangat dan sangat laa mahu cuti . . cant wait for december . .

take a break

Image
ade la sorang pompuan ni..muda dan cantik plak tu..tapi malang nyer pompuan ni disahkan da kanser.dia juz leh hidup dalam 30 ari je lagi..so,terjadilah kisah,dia minat sangat kat sorang mamat ni yang keje kat kedai CD berdekatan ngan umah dier la.. tiap-tiap ari dia akan pergi kedai CD tu coz nak beli CD dan semata-mata nak berbual n kenal mamat tu.. masa berganti masa.hari berganti hari.jam berganti jam.saat berganti saat.macam biasa ler tiap2 ari pompuan nie g beli CD kat kedai mamat tu keje. tinggal ler bape ari jer lagi pompuan ni akan hidup.. tapi sepanjang tue pompuan ni ngan mamat ni pon dah jd kawan menyembang..tiap-tiap ari ader jer citer diaorang tuh..
sampailah bebrapa ari pompuan tu dah xdtang kedai CD tu lagi(dah meninggal ler).so,laki ni pon pergi la uma pompuan tue nk cari pompuan tu... sampai jer umah pompuan tu,mak ponpuan tu kasi tau yang pompuan tue dah meninggal akibat kanser. terkejut cipan laki tu mendengarnya..pas tu mak pompuan ni pun bawa ler mamat ni g bilik p…

birthday wishes - april

Image
i i i i i . . . whaaaattt . . ? ? i p o d ? ? ?

huh guess wat? my little bro get ipod as his 19th birthday present this year ? ? perghhh . . ipod ok not just mp3 ke mp4 ke. . tuh aku leh accept lg laa..but ipod ok . . i p o d . . [ok2 ana i got ur point here . .enough2]
huh as im the youngest daughter in my family aku membantah sekeras2 nya.ini tidak adil sama skali. dat is sooo unfair. time besday aku yg ke 19 aku x pat pe2 pn..ish3 sadis gile . . luckily dat is my only bro. so have to reda and pasrah jek laa . . uhuhu . .
btw that ipod is from my family including me. aku pn ade gak share2 saham di situ. as we all know wan mmg eager gile wanna have ipod for himself. so wan..hope u like it and im sure u will like it rite . . hehe . . and happy birthday to u bro . . [16th April]*smile*
pssstt if u r not perform well on ur study akak x agak2 tarik blk ipod tuh . . hehe..*gile aku ni buruk siku*
to imaa . . happy belated birthday [10th April] ! ! hows ur birthday celebration for this year? mu…

decide !

Image
why we need to make a decision . .i really hate of doing that . .
one of my close frens said to me
sebenarnya kalau nak di ikut kan setiap hari kite kene buat keputusan .contohnya nak makan ape ari ni ? besok nak pakai baju ape yek ? nak pakai kasut merah ke coklat ? nak makan dlu ke tido dlu ? nak stay up ke tak ek ?

totally agree with that.. mende simple mcm ni mmg laa easy to decide. but what if the things that connected with ur future. mende yang kene pk bukan takat 3 or 4 times . . tp kene pk smpai da x leh nak pk . . even tired to think bout it..but yet im still thinking . . yeah non stop . . ruining my mind yang mmg tgh serabut gile . . fuh . . seriously im blank . . yup kosong . . zero . . nill . .
im not the one yang reti nak pk mende2 di luar alam ni . . im not that type . . saya ni type yang straight . . kalo A maka A laaa jadi nya . . kalo z definitely i choose z . . x reti nak bengkang bengkok tgk kiri kanan atas bwh dpn blkg . . i cannot think out of the box. seriously im not . . aku …

menjaga hati

Image
Masih tertinggal bayanganmu Yang telah membekas di relung hatiku Hujan tanpa henti seolah bertanda Cinta tak di sini lagi kau telah berpaling
Biarkan aku menjaga perasaan ini wou… Menjaga segenap cinta yang telah kau beri Engkau pergi aku takkan pergi Kau menjauh aku takkan jauh Sebenarnya diriku masih mengharapkanmu
Ooh… oooh…
Masih adakah cahaya rindumu Yang dulu selalu cerminkan hatimu Aku takkan bisa menghapus dirimu Meski kulihat kini kau di seberang sana
Biarkan aku menjaga perasaan ini wou… Menjaga segenap cinta yang telah kau beri Engkau pergi aku takkan pergi Kau menjauh aku takkan jauh Sebenarnya diriku masih mengharapkanmu
Andai akhirnya kau tak juga kembali Aku tetap sendiri menjaga hati
Biarkan aku menjaga perasaan ini wou… Menjaga segenap cinta yang telah kau beri Engkau pergi aku takkan pergi Kau menjauh aku takkan jauh Sebenarnya diriku masih mengharapkanmu
Sejujurnya diriku masih mengharapkanmu

time machine

Image
its 12.25 am. .but then i still cant sleep . .feel exhausted yg amat tahap petala 8.my mind which i called here my ' processor ' sgt laa tepu.need to upgrade it to intel core 2 duo 1.60GHz and 2GB of RAM. [ huh ok stop merapu . . ! ] . .
maybe too exhausted is the reason why i cant sleep. so what i can do ? . .*thinking* . . hurm . .nothing much i can say here, plus my ' processor ' still in the mode of blur.
hehe..that is the only pic that i had when i was small. serious aci x tipu. uhuh . .best kan time kecik dlu. i wish i can turn back time . . *smile p/s : to cik azie -> bdk kecik kt ats ni ckp jgn emo2. later kite pi eye on mesia for the 2nd time..uhuh..tk care :-)