Posts

Showing posts from January, 2008

kau atau aku

Berlindung disebalik wajah selamba Bagai tiada apa perasaan diantara kita berdua Lucunya dalam saling berpura-pura Semua orang tahu kau dan aku Masing-masing punya rasa yang serupa Main tarik tali, malu mahu memulakan Luahan hati kita Main tarik tali, masih menanti siapa Mulakan dulu Dilema didalam permainan ini Masa terasa panjang Hingga membuat ku tak tahan tertekan Lakonan ini semakin membebankan Terasa ingin saja aku terus terang Tentang perasaanku kepadamu Main tarik tali, malu mahu memulakan Luahan hati kita Main tarik tali, masih menanti siapa Mula dulu Kau atau aku Memulanya dulu Ruangan 4 muka dinding keliling Makin menghimpit kala menanti panggilan darimu berdering Mengharap engkau jua sedang begini Dalam kelu resah Menantikan perucapan yang ku cinta kepadamu
comment :
huh..thanx to sulisa cuz dedicated this song to me.siap send tru email tuh to make sure im listening to it." heh..ko perli aku ek lisa ? ? "..anyways this song quite not bad for me. the melody sounds like catchy one. and it su…

favourite place . .

Image
This is half of the area in my bedroom at cyber..terasa feel like in the office le plak kan.. that was admit by my housemate, ila and maa. they all says " da mcm office da bilik ana ni "..haha..tp mmg betul laa tuh kn.
the place that im usually used to chatting.. blogging.. downloading.. dreaming.. watching.. ect.even i can stand to sit here for the whole day..uik penipu sgt laa tuh kan..naik kematu kot..heh..! look at the right side..yeah that was my new laptop that i bought it last week. cool huh?? heh..jus joking but i like it damn much..my black new laptop wif my black new desk..why the color is black?? this is because . . .
H I T A M itu K E U N G G U L A N

and btw please dun get confuse..actually black is not my favourite color ok...but this time why i choose B L A C K ? ? ...even me dunno how to answer it.hurm..maybe it looks like really cool for me..heh.. !

mines vs sg congkak

Image
last new year eve..xde celebrate gi mane2 pun.that nite im only sitting alone in front of my pc and do stuff like an usual before. then ttb k naj msg and asking me whether i wanna hanging out with others tomorrow or not. im juz like . . .
me : malas laa k naj nak kuar
her : jom laa..asik duk rumah jek
me : nak gi mane..and wat pe ek?
her : jom kite main bowling nak..kt mines..gian ni nak main..
me : aduhh..org mane reti main bowling ni.sure masuk longkang nye
her : ala..xpe..jus nak have fun.bukan kene compete pun.jom ek..
me : fine ana ikut..but ana x main bowling tau.ana tgk jek ek..;P
her : ye laa..ye laa..after zohor tau !
me : aite2..remind me again
then esoknye smpai jek kt mines, punye laa ramai manusia kt tmpt bowling tuh. the guys yang jaga tmpt bowling tuh ckp pukul 5 baru free. hm..still got time so we decided to jln2 cari makan laa..wat else kan. hehe..at 5, alhamdulillah got free place for us to play..yeah..at 1st, im only sitting thr watching them. but then trus masuk dlm pakatan …

birthday wishes - january

Image
i made this cake ecspecially 4 u..
juz wanna wish u happy birthday my friend
[even though u didn't know my blog]
huh..dah tua da ko yek momo..
may all ur wishes come true

nostalgia nite

this entry actually continue from the previous entry [ alpha till now ]. nak story sket bout that pic below. yup..my geng masa aku study for degree. still keep in touch until now even masing2 already have their own life.

pic 1 : momo [ k long ] pic 2 : ed [ k ngah ] pic 3 : juju [ ucu ]
momo,works as system engineer at one of the company IT based in mid valley. currently she's doing the system for CIMB. ed plak works at her hometown, kuantan pahang. basically keje dia psl nak beli rumah, geran tanah and bla..bla..bla.so if u guys berhajat nak beli rumah di phg sila laa contact cik kak ni ek. haha..but make sure before 14 feb cuz after dat she wont be working thr anymore. she will be accompany me here...in cyber as assistant manager. even diff department but who cares, she still here.haha..for the last one juju, rite now works as programmer i think, at damansara. kalo da name nye programmer wat else i can say selain psl coding2 ni kan heh. and as for me, being a system analyst is the…

aA + bB

Image
Addin belajar mengenal diri dengan perjalanan bersama masa.Benz belajar mengenal apa yang dicari dalam hidup dengan perjalanan bersama usia.Sama-sama mereka pernah menjadi a dan b yang masih 'kecil' di usia muda remaja di zaman sekolah.Sama-sama juga mereka menjadi A dan B yang telah 'membesar' dengan usia menjadi dewasa.Dan sama-sama menerima kenyataan yang pembelajaran bukan hanya terhenti di pagar sekolah semata.Hidup mengajarkan pengalaman di luar silibus yang kurikulumnya tak tertulis nyata di mana-mana. 'aA+bB' adalah sebuah kisah perjalanan.Perjalanan bersama masa.
Semua orang belajar,semua orang membesar.Tetapi tidak semua orang menjadi dewasa... ======================================== recommended to all ppl out thr
i like the story that is wrote by hlovate
it is different from the others..as for me laa
start reading her material since dalam blog lagi
5 tahun 5 bulan ~ Schubert's Serenade ~ aA + bB
3 story yang telah selamat pun diterbitkan
i love 5t5b more
c…

t a k e a l o o k ! !

Image
. .justanice plainpic . .

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ake mashite o me de to u ! !
have a great ending and new beginning..