This awesome blogger theme comes under a Creative Commons license. They are free of charge to use as a theme for your blog and you can make changes to the templates to suit your needs.
RSS

:(

sedih bila hak kita terus dianiaya. 
sedangkan kita adalah amanah dia. 
Allah is enough for me 0 comments

no caption is needed



0 comments

saya tidak tahu

saya tiada tempat untuk mengadu kecuali pada Allah
selain Allah hanya di sini saje tempat untuk saya luah

berbeza sangat untuk kali ini
mungkin kerana perkara yang dibangkitkan terlalu berat untuk saya
berat dan besar
perkara yang pada saya melibatkan hukum
dan perkara itu adalah di atas bahu saya

ye Allah, berat
macam mana satu hari nanti kalau saya terleka dan terlepas?

perkara ini membuatkan saya sedar
saya dan dia 
dua manusia yang terlalu cukup berbeza
tiada satu titik persamaan antara kami

selama ini saya anggap perbezaan memenuhi kekurangan
sukar bagi saya kerana terlalu banyak perbezaan 
yang membuatkan kehidupan seharian penuh dengan pergaduhan

selama saya mengikut cara hidup kamu
saya ikutkan saja
kamu buta
kamu menilai saya untuk sesuatu yang kamu nak lihat

saya cuba bertahan
kerana ini yang saya pilih
dan kali ini saya hanya mampu berserah
tiada kemajuan dan tiada pengunduran

sampai bila keadaan sebegini
saya tidak tahu
saya berserah

0 comments

Cerita 1st April


Pagi tadi otw pegi kerja, me & my husband were listening to johara pagi era. ada satu satu segmen khas with special guest lisa surihani & yusry kru. they were playing some sort of games (given a few question to know each other). kitorang pun saje je gatal2 take part dalam kereta.
    
for the 1st phase, they were asking about what is the real name of their parents. surprisingly my husband pass with flying colors while me..tau nama both in law tapi x complete..huhu my bad isn't it. don't blame me coz we are not even reach 2 years of marriage.. hehehe lame excuse  
  
for the 2nd phase, dorg tanya between both of them siapa yang akan tidur dlu. this time no doubt because my husband didnt even notice about it. me? hmm jangan cakap laa dari mula dia masuk tido sampai da bangun i could describe every single minor thing about him..
  
trust me, mende2 macam ni only wife would know..   



0 comments

Pelik yang baik

last november there was something weird happened to me
This is a good weird i think
Saya mengalami simptom muntah2 pada waktu pagi
I started to vomit when i was going back to my hometown
Mula2 tu saya ikut parents saya gi breakfast pagi
Then after breakfast saya balik rumah
Lepas tu terus muntah bila saya gosok gigi
I thought macam angin la kot and it is normal

So the next day we went to JB because my husband had a meeting
Me and my parents pun ikut and we stayed at the hotel
Again saya muntah after having a breakfast
Kali ni muntah semua skali yang makan time breakfast tu
Tiga kali berturut2 saya muntah time pagi
Aik terasa cam da pelik da ni

Then on the next day tu xde da simptom muntah2
Just rasa loya yang membuatkan saya nak muntah
Masalahnya loya tu time pagi je ek
Masuk je tengah hari saya da ok macam biasa

Simptom ni berlanjutan almost 2 weeks
Ya Allah lapa tau tapi x tau nak makan ape sbb sume mende pun rasa loya time pagi tu
Then my husband da start suspek something
I told him to wait until my next period
But dalam hati ni ya Allah, Tuhan je yang tahu

On the day yang saya patut period, period x datang lagi
Then saya buat UPT test
Berdebar rasa hati nak buat tu
Dengan terkial2 x reti
Tunggu la result, but naik 1 line je
Malas nak frust saya trus buang dalam dustbin and sambung tido balik

Pagi tu time nak pegi keje
Tergerak hati nak tgk balik
Kali ni ade dot samar kat sebelah dia
Ape niiiiiii.. i showed it to my husband ni and he said confirm da tu pregnant
Eh eh ye ye je ni so i decided tunggu je la period sambil mengharap period x kan datang

The next day period still tak datang
my husband notice my perut buncit lain macam
Tapiiii.. malam tu masa nak tido saya terasa pelik then gi check hmm period da 

Masih lagi maintain tapi pagi tu bila cakap dengan husband mula2 ok
tapi lepas tu air mata mengalir
Dia dah paham da bini dia da start jadi fragile balik
I take almost a week to face the truth
Then start la jadi normal balik
Pegi main futsal, beriye2 main
Terjatuh sume ligat gila

Then ada one day tu saya start bleeding balik but x banyak
Just a small spot
Saya macam pelik sebab takkan la period lagi
So i asked my husband to go for a checkup
After i told everything to the doctor, he said all my simptom tu and a small spot bleeding macam tanda2 yang saya gugur tapi dia x dapat nak pastikan sebab dia bukan pakar
He suggest me refer to specialist for confirmation and checkup fertility
Tapi bila checkup kat specialist doc x dapat detect bleeding tu comes from where
And after check everything alhamdulillah saya tiada apa2 masalah dalaman

But sampai sekarang, saya still confused
because when i told my frens and even my mother in law
all of them said, rasa macam ye dah tu cume x lekat panjang..
Entah la saya pun x tau nak rasa macam mane
Just that i told myself 
One day, that moment will come, insya Allah :)



0 comments